Kropenaté řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
180 g másla
200 g cukr krupice
sůl
6 polévkových lžic mléka
300 g hladké mouky
3 čajové lžičky kypřícího prášku
100 g čokoládové rýže
Hrušková náplň:
700 g hrušek
500 ml vody
100 g cukru krupice
1 skořicový cukr
citronová šťáva z 1 citronu
2 balíčky vanilkového pudinku Dr.Oetker Originál
Šlehačková náplň:
400 ml smetany ke šlehání
400 ml bílého hustého jogurtu
100 g čokolády na vaření
1 vanilkový cukr
želatinový ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli. Zašleháme žloutky.

  2. Do žloutkové hmoty vmícháme mléko, mouku s kypřícím práškem, čokoládovou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  3. Plech s vyvýšeným okrajem vyložíme pečícím papírem, rozetřeme těsto. Pečeme při 175´C asi 30-35 minut. Korpus necháme vychladnout na plechu.

  4. Na přípravu hruškové náplně oloupeme hrušky, odstraníme jádřince a hrušky nakrájíme na kostičky. Hrušky povaříme asi 7 minut s 400ml vody, cukrem, skořicovým cukrem a citrónovou šťávou.

  5. Pudink smícháme se zbývající vodou a vlijeme do povařených hrušek. Za stálého míchání ještě asi 1 minutu povaříme. Hruškovou směs natřeme na korpus a necháme vychladnout.

  6. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě, přidáme asi 3 lžíce smetany a vymícháme.

  7. Smetanu ušleháme, vmícháme čokoládu a jogurt.

  8. Závěrem vmícháme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu.

  9. Šlehačkovou náplň rozetřeme na úplně vychladlou hruškovou náplň a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!