Krkovičkový marinovaný minutkový plátek s volským okem v paprice

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
4 kroužky masité čerstvé papriky ukrojené na výšku cca 2cm
4 vejce
olej na smažení
1 plátek másla o síle 1 cm
sůl
mletý pepř
Marináda:
150 ml kefíru
3 prolisované stroužky česneku
1 vrchovatou lžíci koření Čarodějka (odkaz v poznámce)
Na ozdobu:
paprika čerstvá
cibulové kroužky
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté, osušené plátky masa po obou stranách naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při opečení nekroutily.

  2. Do nádobky s víkem dáme suroviny na marinádu, prošleháme a přidáme plátky masa.

  3. Nádobku uzavřeme a necháme nejlépe přes noc v lednici.

  4. Poté maso z marinády vytáhneme, osušíme a prudce opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Opékáme přibližně 4 minuty z každé strany.

  5. Do pánve dáme nanejvýš 2 plátky. Při větším množství by maso začalo pouštět šťávu a neopeklo by se.

  6. Mezitím na druhou pánev s rozehřátou lžičku oleje společně s máslem položíme ukrojené kroužky paprik.

  7. Do každého kroužku opatrně vyklepneme vejce, malinko osolíme a opepříme a usmažíme, jako klasické volské oko.

  8. Na talíři ozdobíme zeleninou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem, nebo s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!