Krkovička vášnivého houbaře

Recepty, Houby

Suroviny

4 plátky libovější krkovice
1/2 kila tvrdších lesních hub
2 hermelíny
brusinky od Hamé nebo Kand
polévková lžíce tekutého medu
lžíce sojové omáčky
citronová šťáva z 1/2 citronu
lžička mleté skořice
lžička grilovacího koření nebo ďábelského koření
sůl
kmín
pepř
olej
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat.

  2. Marináda: Olej (asi 2 lžíce), sklenička brusinek, sojová omáčka, šťáva z citronu, skořice, koření grilovací či ďábelské, med.

  3. Druhý den dáme plátky krkovice na vystlaný plech alobalem, který mírně pomažeme olejem a poklademe plátky masa. Přikryjeme dalším alobalem a necháme v troubě pod grilem péct asi 45 minut při 210 stupních. Občas odkryjeme alobal a píchneme vidličkou do masa, zda už je měkké.

  4. Zatímco se maso griluje, podusíme houby na másle a cibulce, jako na smaženici, osolíme, opepříme, okmínujeme.

  5. Když je maso měkké, vypneme gril a necháme troubu hřát jako na normální pečení. Na plátky rozprostřeme dušené houby a na každý plátek dáme podélně překrojený hermelín na půlku řeznou stranou dolů a zapečeme, dokud se hermelín částečně nerozteče.

  6. Podáváme s bramborem, nebo s bramborovou kaší a na plátky ještě pro ozdobu můžeme dát trochu brusinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!