Krkovička v tomatovo-jablečné omáčce s tymiánem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
1 konzerva tomatového pyré
2 jablka
cca větviček čerstvého tymiánu opatrně je dost aromatický/
olej
1 lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, přidáme tomatové pyré, tymián a necháme dusit.

  2. Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná a na menší kousky pokrájená jablka a vaříme do změknutí masa. Pozor, aby se nám jablka nerozvařila. Měla by být měkká, ale zůstat pevná.

  3. Na konec zjemníme máslem, už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!