Krkovička se šunkou, sýrem a tvarůžky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Plátky vepřové krkovičky dle počtu porcí
plátky šunky
plátky sýru
tvarůžky (2 -3 ks na porci)
sůl
steakové koření
pepř
česnek
cibule - možno i vynechat
olej
hladká mouka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme, potřeme rozetřeným česnekem a prudce orestujeme na oleji z obou stran, jen dáme pozor na česnek, aby se nám nepřipálil. Přidáme trochu hrubě nakrájené cibule, osmahneme, zaprášíme moukou, zamícháme a zalijeme vodou.

  2. Maso dusíme a když je měkké, dáme na každý kousek plátek šunky, tvarůžky a zakryjeme plátkem sýru. Posypeme pažitkou, přiklopíme pokličkou a necháme vše mírně roztavit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!