Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovičky bez kosti
velká hrst lišek
2 lžíce husté zakysané smetany
2 vejce
lžíce másla
lžíce octa
olej
čerstvě mletý pepř
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, po krajích nařízneme, osolíme, opepříme a mírně potřeme olejem. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a vložíme důkladně očistěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Udržujeme v teple.

  2. V hrnci přivedeme k varu větší množství vody a přidáme ocet. Vejce vyklepneme do hrnečku. Ve vodě utvoříme vír / např. vařečkou / a vejce do něho z hrnečku opatrně vyklepneme. Vaříme cca 3 minuty a vyndáme vejce děrovanou naběračkou. Stejně připravíme i druhé.

  3. Rozpálíme grilovací pánev, vložíme plátky krkovičky a z obou stran ogrilujeme. Do připravených lišek vmícháme zakysanou smetanu, rozdělíme na maso a na každou porci dáme jedno vejce. Vše posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!