Krkovička s hromádkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovičky
- sůl
- pepř
- gurmánská hořčice
- hladká mouka na obalení
- olej na pánev
- 2 cibule
- 10 dkg anglické slaniny
- špetka mleté papriky
- 4 plátky eidamu
Postup Krkovička s hromádkou
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce a na pánvi opečeme do měkka. Pak maso vyndáme a dáme do zapékací mísy.
V pánvi ve zbylém výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na půl kolečka, přidáme na proužky nakrájenou slaninu a lehce poprášíme mletou paprikou spíše jen pro barvu, osolíme. Opékáme dorůžova.
Těsně před odstavením z ohně do směsi přidáme na malé kousky nakrájený eidam, zamícháme a směsí poklademe opečené plátky masa a vložíme do trouby a 15 minut zapékáme při 180°C.