Krkovička s hromádkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky
sůl
pepř
gurmánská hořčice
hladká mouka na obalení
olej na pánev
2 cibule
10 dkg anglické slaniny
špetka mleté papriky
4 plátky eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce a na pánvi opečeme do měkka. Pak maso vyndáme a dáme do zapékací mísy.

  2. V pánvi ve zbylém výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na půl kolečka, přidáme na proužky nakrájenou slaninu a lehce poprášíme mletou paprikou spíše jen pro barvu, osolíme. Opékáme dorůžova.

  3. Těsně před odstavením z ohně do směsi přidáme na malé kousky nakrájený eidam, zamícháme a směsí poklademe opečené plátky masa a vložíme do trouby a 15 minut zapékáme při 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!