Krkovička s česnekovými výhonky a kedlubnou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 libovější plátky vepřová krkovice bez kosti
sádlo nebo špek
1 velká cibule
250 g kedlubny
250 g česnekových výhonků
větší snítka tymiánu
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby
jíška dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Plátky libové krkovice po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. Naklepávat není nutné. Cibuli drobně pokrájíme a osmažíme na sádle nebo jemně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Osmaženou cibuli dáme vařečkou ke straně kastrolu a přidáme osmažit z obou stran plátky krkovice s větší snítkou tymiánu. Podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka, pod poklicí a na mírném ohni.

  2. Očištěné kedlubny a česnekové výhonky pokrájíme. Kedlubny na menší kostky nebo hranolky a výhonky na kratší díly. Kedlubny přisypeme k masu a dusíme asi 4-5 minut, pak přisypeme česnekové výhonky a dusíme další 2-3 minuty. Omáčku dle potřeby zahustíme jíškou (nebo záklechtkou), krátce provaříme, dochutíme solí a pepřem dle chuti a vyndáme snítku z vyvařeného tymiánu.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami, rýží...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!