Krkovička na česneku s dušenou mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

plátky vepřové krkovičky
sádlo
cibule
sůl
pepř
zázvor
česnek
mouka nebo hotová tmavá jíška
baby karotka - nebo normální mrkev
máslo
světlá jíška
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrojíme, aby se nekroutilo. Naklepeme, nasolíme, opepříme. Dáme rozpálit sádlo, zprudka maso opečeme z obou stran, vyjmeme. Do výpeku dáme na jemno nakrájenou cibulku. Necháme osmahnout lehce dozlatova. Vrátíme na ní maso a podlijeme vařící vodou. Přisypeme trošičku sušeného zázvoru a rozmačkaný česnek. Dáme do trouby.

  2. K tomu uděláme dušenou mrkvičku. Mrkev dáme do kastrůlku, podlijeme troškou vody, přidáme kousek másla, osolíme, když je mrkev měkká, můžeme lehce zahustit hotovou jíškou (nebo nemusíme).

  3. Maso vyndáme z trouby, dáme zpátky na oheň, lehce zaprášíme moukou nebo tmavou hotovou jíškou. Dochutíme a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!