Krkovička na červeném víně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovičky
2 lžíce oleje
hladká mouka na obalení
3 stroužky česneku
cca 2 dcl červeného suchého vína
2 lžíce kečupu -dala jsem ostrý
lžíce posekané
zelené petrželky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici si naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Maso obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na 2 lžících oleje.

  3. Pak je přeložíme do pekáčku.

  4. Na výpeku z krčků mírně orestujeme plátky česneku, přidáme víno, kečup a necháme cca 15 minut probublávat.

  5. Vínovou směsí zalijeme krkovici, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut na 140°C.

  6. Ke konci pečení odkryjeme a několik málo minut pečeme na barvu. Podáváme s bramborami, rýží, popřípadě i s knedlíkem, podle chuti každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!