Krkovička-aneb co dům dal
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g plátků krkovičky na grilování
- 200 g žampionů
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 kávové lžičky houbového koření
- 1 kávová lžička ostrého grilovacího koření
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
- hladká mouka
- sterilovaný zelený hrášek
Postup Krkovička-aneb co dům dal
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky mírně naklepeme, osolíme a potřeme grilovacim kořením.
Do pekáčku dáme na dno trochu vody, vložíme krkovičku, na ni na měsíčky nakrájenou cibuli a na plátky česnek.
Na závěr přidáme na slabé plátky nakrájené žampiony.
Pokapeme olejem, přiklopíme a dáme do trouby, zahřáté na 200°C. Pečeme asi tak 1 hodinu, záleží na troubě. Občas podlijeme a poléváme vršek masa.
Těsně před upečenim přidáme hrášek. Pokud je šťáva řídká, zaprášíme hl. moukou. Jako přílohu jsem použil rýží.