Krkovička-aneb co dům dal

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g plátků krkovičky na grilování
200 g žampionů
1 větší cibule
3 stroužky česneku
2 kávové lžičky houbového koření
1 kávová lžička ostrého grilovacího koření
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
hladká mouka
sterilovaný zelený hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky mírně naklepeme, osolíme a potřeme grilovacim kořením.

  2. Do pekáčku dáme na dno trochu vody, vložíme krkovičku, na ni na měsíčky nakrájenou cibuli a na plátky česnek.

  3. Na závěr přidáme na slabé plátky nakrájené žampiony.

  4. Pokapeme olejem, přiklopíme a dáme do trouby, zahřáté na 200°C. Pečeme asi tak 1 hodinu, záleží na troubě. Občas podlijeme a poléváme vršek masa.

  5. Těsně před upečenim přidáme hrášek. Pokud je šťáva řídká, zaprášíme hl. moukou. Jako přílohu jsem použil rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!