Krkovice z jednoho hrnce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3/4 kg vepřové krkovičky
sůl
pepř
4 dkg sádla
15 dkg mrkve
pórek
15 dkg fazolových lusků
15 dkg celeru
15 dkg hlávkového zelí
10 dkg cibule
1/2 kg brambor
0,7 l vývaru (může být i z kostky)
tymián
majoránka
zelená petrželka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, opečeme na sádle a okořeníme. Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev a celer na hranolky, zelí na hrubší kousky a přidáme i s fazolovými lusky k masu a společně podusíme.

  2. Přilijeme vývar, okořeníme tymiánem a majoránkou a vaříme na mírném ohni pod poklicí 45 minut. V polovině úpravy přidáme na kostky nakrájené brambory, pórek a dovaříme.

  3. Hotové posypeme pokrájenou pažitkou a petrželkou. Podáváme jako všechna jídla z jednoho hrnce ve velké míse.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!