Krkovice s kapustou podle Richarda Nováka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 lžička oleje
2 ks cibule
100 g anglické slaniny
6 plátků vepřové krkovice
podle chuti
mletý černý pepř, sůl
Příloha:
2 kg brambor
0,5 lžičky mletého kmínu
1 hrst soli
Kapusta:
0,5 hrnečku hladké mouky
0,5 hrnečku oleje
3 ks brambor
1 ks cibule
1 špetka muškátového oříšku
2 stroužky česneku
1 hrst majoránky
1 ks menší kapusty

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku kapusty omyjeme a nakrájíme. Přidáme na kostky nakrájené tři brambory a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou horké vody a za občasného míchání a podlévání necháme dusit, dokud kapusta nezkřehne.

  2. Osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a zahustíme jíškou, připravenou z nadrobno nasekané cibulky, restované dozlatova a zaprášené hladkou moukou. Vše důkladně promícháme, chvíli podusíme, dochutíme podle potřeby a kapusta je hotová.

  3. Zatímco se dusila kapusta, dali jsme vařit brambory na přílohu a připravili vepřovou krkovici. Na olejem potřený plech rozprostřeme plátky krkovice, kterou jsme mírně osolili a okořenili z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka a anglickou slaninu na hrubší nudličky a vše nasypeme rovnoměrně na plátky masa.

  4. Připravenou krkovici dáme zapéct na cca 45 minut do trouby předem vyhřáté na 180 °C. Krkovice s kapustou podle Richarda Nováka je nyní připravena k servírování a nezbývá mi, než popřát všem dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!