Krkovice pečená na hlávkovém zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
1/2 menší hlávky bílého zelí
2 cibule
1 měkčí větší pikantní klobása
100 g slaniny
3 stroužky česneku
drcený kmín
pepř
1 lžíce hladké mouky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem.

  2. V pekáči ji opečeme dohněda z obou stran a vyjmeme. Do výpečku přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli restování přidáme i nakrájenou klobásu a nakonec posekaný česnek, aby nám delším restováním nezhořkl.

  3. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ke klobásové směsi, osolíme a malinko podlijeme. Dusíme asi 10 minut přiklopené.

  4. K zelí vrátíme maso a vložíme pekáč do trouby vyhřáté na 200 C. Pečeme doměkka. Maso vyjmeme (udržujeme v teple), zelí zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!