Krkonošská cibulačka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kostky houbového bujonu
2 velké cibule
1 vejce
1 střední brambor
100 g kořenové zeleniny
hrst hub
tvrdší chléb na opečení
česnek
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, osmažíme ji na trošce oleje, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, brambory pokrájené na kostičky a hrst hub (pokud použijeme sušené, tak je předem namočíme).

  2. Dále zalijeme vodou, přidáme houbové bujony a vaříme doměkka. Když zelenina změkne, přidáme prolisovaný česnek a vmícháme jedno rozšlehané vejce.

  3. Na suchém plechu si v troubě na trošce sádla osmažíme pokrájený chléb na kostičky. Ten pak vložíme do talíře a zalijeme polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!