Křivý dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Mechový korpus: (3x)
První základna:
6 vajec
300 g moučkového cukru
450 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
150 g horké vody
150 g oleje
6 PL studené vody
1 práškový vanilkový pudink
střední korpus:
4 vejce
250 dkg moučkového cukru
300 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
100 g horké vody
100 g oleje
4 PL studené vody
5 kapek rumové tresti
vrchní korpus:
2 vejce
125 g moučkového cukru
150 g polohrubé mouky
1/4 kypřícího prášku
50 g horké vody
50 g oleje
2 PL studené vody
5 kapek ananasové tresti
Krém:
(Vanilkový krém s bílou čokoládou:)
2 másla
2 vanilkové pudinky
160 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
0,5 l vody
20 dkg bílé čokolády
(Vanilkový krém s ledovými kaštany:)
2 másla
2 vanilkové pudinky
160 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
0,5 l vody
5 ledové kaštany
Na proložení višňový kompot
ananasový kompot
broskvový kompot
Dřevěná tyčka z baumaxu na zajištění stability dortu.
Formy 26 cm, 20cm a rendlík o 13cm
Potah:
smartflex velvet s příchutí čokolády
smartflex velvet s příchutí třešní

Postup přípravy receptu

  1. Postup na korpusy: Žloutky vyšlehat s polovinou cukru do bělavé pěny.Pomalu přidáváme horkou vodu,potom olej,mouku smísenou s práškem a příchutí. Bílky,špetku soli a studenou vodu vyšleháme do hustého sněhu.Pak zašleháme zbytek cukru. Nakonec opatrně vmícháme do žloutkové směsi.

  2. Vystříkáme plech s vysokým okrajem sprejem na pečení. Nalijeme směs a pečeme v troubě na 150°C dorůžova.

  3. Postup na oba krémy: Pudinky svaříme ve vodě dohusta. Do horkého vmícháme nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Přikryjeme fólií a necháme zchladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny a pomalu všleháváme pudinkovou směs.

  4. Korpusy dvakrát proříznout, z toho jednou šikmo. Prokrémovat, proložit ovocem, příklopnou stranu pokropit šťávou z kompotu a přiklopit tak, aby vznikla šikmá strany (otočit o 180°).

  5. Omazat korpus krémem, do spodního a prostředního udělat lžící usazení a nechat do druhého dne zatuhnout. Druhý den potáhnout a dozdobit dle chuti a fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!