Krevetové rizoto

Recepty, Mořské plody

Suroviny

250 g rýže
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje (extra virgin)
4-5 stroužků česneku
200 g předvařených loupaných krevet (já používám menší kokteilové)
1 jarní cibulka
200 g hrášku (mraženého nebo čerstvého, NE konzerva!)
sůl (není nutná - solíme česnekem)
pepř
parmazán (strouhaný)

Postup přípravy receptu

  1. Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem.

  2. Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek.

  3. Přidáme krevety a zarestujeme. Já měla krevety mražené, které jsem nechala od rána pozvolna rozmrazit.

  4. Ke krevetám s česnekem přidáme nakrájenou jarní cibulku, zarestujeme a přidáme čerstvý nebo rozmražený hrášek.

  5. Přiklopíme poklicí a necháme cca 5 min. podusit.

  6. Mezitím se nám dovaří rýže. Já ji vařím ve větším množství vody, takže ji v této chvíli sliju.

  7. Rýži přidáme ke krevetám a zelenině, promícháme a dle potřeby a chuti event. osolíme a opepříme.

  8. Podáváme sypané strouhaným parmazánem. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!