Krevetové rizoto
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 250 g rýže
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 2 lžíce olivového oleje (extra virgin)
- 4-5 stroužků česneku
- 200 g předvařených loupaných krevet (já používám menší kokteilové)
- 1 jarní cibulka
- 200 g hrášku (mraženého nebo čerstvého, NE konzerva!)
- sůl (není nutná - solíme česnekem)
- pepř
- parmazán (strouhaný)
Postup Krevetové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem.
Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek.
Přidáme krevety a zarestujeme. Já měla krevety mražené, které jsem nechala od rána pozvolna rozmrazit.
Ke krevetám s česnekem přidáme nakrájenou jarní cibulku, zarestujeme a přidáme čerstvý nebo rozmražený hrášek.
Přiklopíme poklicí a necháme cca 5 min. podusit.
Mezitím se nám dovaří rýže. Já ji vařím ve větším množství vody, takže ji v této chvíli sliju.
Rýži přidáme ke krevetám a zelenině, promícháme a dle potřeby a chuti event. osolíme a opepříme.
Podáváme sypané strouhaným parmazánem. Dobrou chuť.