Křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 křepelky (asi po 180 g)
500 g modrých hroznů
5 polévkových lžic koňaku
200 g kořenové zeleniny
250 ml červeného vína
250 ml kuřecího vývaru
1 polévková lžíce oleje
100 ml smetany
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce škrobové moučky
200 g prorostlé slaniny
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hrozny omyjeme a rozpůlíme, vybereme jadérka a rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu odložíme bokem a druhou si dáme do misky a zalijeme koňakem. Necháme marinovat.

  2. Křepelky zvenku i zevnitř omyjeme a osušíme. Pak opět zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a dáme do pekáčku na rozehřátý olej a restujeme. Křepelky naplníme marinovaným hroznovým vínem. Otvor zašijeme.

  3. Orestovanou zeleninu zalijeme vínem, vložíme křepelky, polijeme je koňakem který nám zbyl z marinovaného hrozna, přikryjeme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 180°C na hodinu. Průběžně přelíváme kuřecím vývarem.

  4. Po hodině odklopíme a samotné křepelky dopékáme na kůžičku. Omáčku rozmixujeme a přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali škrobovou moučku. Na másle orestujeme do sklovata zbytek hroznů. Nasucho opečene do křupava slaninu. Servírujeme trochu omáčky do které přidáme orestované hrozny, vedle položíme opečenou slaninu a samozřejmě křepelku. Vhodnou přílohou jsou bramborové šišky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!