Křepelčí rizoto

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 hrnek rýže (já měla jasmínovou)
máslo na dva prsty
křepelčí pečené maso
1 hrst hrášku
1 malou červenou kapii
1 malou žlutou kapii
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso z křepelky nakrájíme na menší kousky a obě kapie na malé kostičky.

  2. Rýži dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou a restujeme na másle, aby se všechna zrna obalila. Přidáme vodu v poměru 1:2, osolíme, přikryjeme poklicí a dáme vařit. Vaříme cca 20 minut na středním plameni, aniž bychom pokličku zvedali. Po uvaření necháme 5 minut dojít a pak vidličkou načechráme.

  3. Smícháme s masem a nachystanou zeleninou. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.

  4. Servírujeme v úhledných tvarech, zdobené kousky zeleniny a pokud máme, i zbylou šťávou z pečené křepelky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!