Křenová polévka s jablkem

Recepty, Polévky

Suroviny

vepřové přední koleno - stačí menší
1 cibule
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
křen - neměla jsem čerstvý, použila jsem celou skleničku smetanového křenu z Penny
2 šťavnatá jablka
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Koleno uvaříme, klidně i v tlakovém nebo pomalém hrnci. Do vody přidáme čajové vajíčko s kořením, osolíme.

  2. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř a necháme zchladnout.

  3. Vývar přes cedník přelijeme do jiného hrnce, přidáme strouhaný křen, na jemno strouhaná oloupaná jablka a povaříme. Dochutíme cca 2 lžícemi cukru, dosolíme a přidáme asi lžíci octa - podle chuti.

  4. Libové maso z kolena pokrájíme, komu nevadí, může použít i kůže a vložíme do polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!