Krémové lodičky s broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
25 g droždí
3 lžíce krupicového cukru
100 ml mléka
špetka soli
2 žloutky
140 g změklého másla
Náplň:
350 ml vody
1 hvězdička badyánu
kousek celé skořice
plátek citronu
1 sáček vanilkového pudinku
3 lžíce krupicového cukru
1 lžíce hnědého třtinového cukru
asi 3 broskve
čokoládová poleva na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. V troše vlažného mléka se lžičkou cukru nechte vzejít kvásek, přidejte do mouky s ostatními ingrediencemi a zadělejte tužší těsto, až tvoří bubliny.

  2. Na teplém místě nechte přikryté utěrkou vykynout asi 30 min.

  3. Mezitím si na plotně svařte vodu s kořením a citronem (já přidala i hřebíček), přeceďte, vraťte zpátky do hrnku, přilijte pudink rozmíchaný v troše vody a provařte, až se vyčeří.

  4. Vykynuté těsto rozdělte na 16 kousků a z každého vyválejte okrouhlou placičku asi 10 - 15 cm velkou a 2 mm vysokou.

  5. Přeložte ji a nastřihněte asi 1,5 cm od kraje dle obr. 3. Pak ji posypejte třtinovým cukrem a do středu naložte lžíci vychladlého pudinku a 3 plátky z půlky broskve).

  6. Nastřižený okraj přehněte směrem zleva doprava a poté v opačném směru druhý dle obr. č. 6.

  7. Vzniklou lodičku přeneste na vymazaný plech a nechte ještě asi 15 min kynout. Pak potřete vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 15 - 20 min.

  8. Chladné pak dozdobte čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!