Krémová polévka z pečené mrkve a zázvoru

Recepty, Polévky

Suroviny

0,5 kg mrkve
1 cibule
2-3 cm zázvoru
3 stroužky česneku
lžíce řepkového oleje nebo olivového oleje
1 dcl smetany na vaření
sůl
pepř
1 l zeleninový vývar
kysaná smetana na ozdobu
dýňová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a cibuli nakrájíme na větší kousky. Česnek a zázvor na jemno. Dáme do pekáče na pečicí papír a promícháme s olejem.

  2. Česnek dáme až před koncem, rád se připaluje. Pečeme 30 minut na 200°C. Po upečení předěláme do hrnce zalijeme vývarem a necháme 10 minut provařit.

  3. Přidáme smetanu a dobře rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Na talíři sypeme na sucho opraženými dýňovými semínky a přizdobíme kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!