Krémová polévka z kuřete
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 malé kuře
- celý pepř
- trochu másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- muškátový květ
- sůl
- 2,5 dl smetany
- 1 žloutek
- petrželová nať
Postup Krémová polévka z kuřete
Postup přípravy receptu
-
Kuře rozporcujeme a uvaříme v osolené vodě společně s pepřem. Potom kuře vyndáme, maso obereme a nakrájíme na kousky.
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem. Povaříme. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky a dovaříme.
Nyní přidáme obrané maso, ochutíme mletým muškátovým květem a přilijeme smetanu, v níž rozšleháme žloutek. Na talíři ozdobíme petrželkou.