Krémová polévka z kuřete

Recepty, Polévky

Suroviny

1 malé kuře
celý pepř
trochu másla
1 lžíce hladké mouky
10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
muškátový květ
sůl
2,5 dl smetany
1 žloutek
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozporcujeme a uvaříme v osolené vodě společně s pepřem. Potom kuře vyndáme, maso obereme a nakrájíme na kousky.

  2. Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem. Povaříme. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky a dovaříme.

  3. Nyní přidáme obrané maso, ochutíme mletým muškátovým květem a přilijeme smetanu, v níž rozšleháme žloutek. Na talíři ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!