Krémová polenta s restovanou hlívou a ztraceným vejcem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 ml instantní polenty
400 ml vody vývaru popřípadě mléka pokud chceme mít kaši hodně jemnou
sůl
50 g strouhaného Parmazánu
200 g hlívy ústřičné
2 polévkové lžíce oleje
1 stroužek česneku
sůl
2 vejce
čerstvé bylinky (například tymián) na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme obvyklým způsobem ztracená vejce a hotová uchováme v teple. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou hlívu a za velmi častého míchání ji orestujeme dozlatova. Minutku před koncem přihodíme na plátky nakrájený česnek a nakonec osolíme.

  2. Polentu ve vhodné nádobě zalijeme vroucí tekutinou, promícháme, přidáme sýr a dosolíme. Na talíře servírujeme horkou polentovou kaši, na ni navršíme orestované houby a navrch přidáme ztracené vejce. Posypeme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!