Krémová jarní polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g mrkve
1/2 cibule
kousek celeru
1 brambor
5 dkg másla
sůl, pepř
100 ml smetany
asi 1 l kuřecího vývaru (lze použít vývar z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme, mrkev a celer postrouháme. Rozpustíme máslo a na něm orestujeme cibuli. Pak přidáme postrouhanou zeleninu. Mrkev pustí krásnou barvu i aroma. Vše zalijeme vývarem a když je zelenina téměř měkká, přidáme nakrájený brambor. Osolíme.

  2. Vaříme do změknutí. Pak část uvařené zeleniny odebereme a zbytek rozmixujeme. Vrátíme odloženou zeleninu. Dle chuti dosolíme a opepříme. Nakonec vlijeme asi 1 dl smetany a přidáme sekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!