Krémová jarní polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g mrkve
- 1/2 cibule
- kousek celeru
- 1 brambor
- 5 dkg másla
- sůl, pepř
- 100 ml smetany
- asi 1 l kuřecího vývaru (lze použít vývar z kostky)
Postup Krémová jarní polévka
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme, mrkev a celer postrouháme. Rozpustíme máslo a na něm orestujeme cibuli. Pak přidáme postrouhanou zeleninu. Mrkev pustí krásnou barvu i aroma. Vše zalijeme vývarem a když je zelenina téměř měkká, přidáme nakrájený brambor. Osolíme.
Vaříme do změknutí. Pak část uvařené zeleniny odebereme a zbytek rozmixujeme. Vrátíme odloženou zeleninu. Dle chuti dosolíme a opepříme. Nakonec vlijeme asi 1 dl smetany a přidáme sekanou petrželku.