Krémová jablečno-celerová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g celeru
- 300 g jablek
- 100 g cibule
- 15 g másla
- 1 l zeleninového vývaru
- 150 ml smetany ke šlehání
- 50 ml mléka
- trocha cukru
- sůl
- pepř
- pár lístků bazalky
Postup Krémová jablečno-celerová polévka
Postup přípravy receptu
-
Celer oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na velké kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
Do hrnku dáme rozpustit máslo a vše dáme do hrnce a chvilku na másle osmažíme.
Přidáme vývar a necháme vařit 30-45 minut.
Ke konci vaření vše rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.
Přidáme mléko a smetanu na nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru. Necháme ještě 5 minut povařit.