Krémová jablečno-celerová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g celeru
300 g jablek
100 g cibule
15 g másla
1 l zeleninového vývaru
150 ml smetany ke šlehání
50 ml mléka
trocha cukru
sůl
pepř
pár lístků bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na velké kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.

  2. Do hrnku dáme rozpustit máslo a vše dáme do hrnce a chvilku na másle osmažíme.

  3. Přidáme vývar a necháme vařit 30-45 minut.

  4. Ke konci vaření vše rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.

  5. Přidáme mléko a smetanu na nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru. Necháme ještě 5 minut povařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!