Krémešový tunel

Recepty, Moučníky

Suroviny

listové těsto
1/2 l mléka
1 Zlatý klas (krémový prášek)
1 PL hladké mouky
40 g máslo
50 g práškového cukru
2 PL rumu
Poleva:
1 PL Cera
50 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme a pokrájame na pásy dlhé asi 17 cm a široké 2,5 cm, ukladáme jeden vedla druhého do formy srnčí chrbát tak, aby prečnievalo cez ňu (vid. foto) a dáme upiecť do ružova, upečieme si aj 11 cm plát na zakrytie tunela.

  2. Krém: Do pol litra mlieka zavaríme zlatý klas a 1 pl hl. múky, kašu miešame do vychladnutia, ešte do letného zamiešame vyšlahané maslo s cukrom a 2 pl rumu, krémom naplníme upečené tunelové pláty a zrežeme prečnievajúce konce cez formu a zakryjeme, necháme stuhnúť v chlade, potom vyklopíme z formy, popíšeme čokoládou rozpustenou v cere, krájame po rebrách, takže sa nám to neláme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!