Krém z červené řepy a mrkve

Recepty, Polévky

Suroviny

5 menších červených řep
5 mrkví
1 malá cibule
1 pomeranč
1 litr zeleninového bujónu nebo vývaru
sůl
pepř
olej
1 stroužek česneku
2 lžíce sekané petrželky
1 kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Na práci s červenou řepou vám doporučuji použít gumové, nebo igelitové rukavice. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev s řepou nastrouhejte na hrubém struhadle.

  2. Zeleninu lehce orestujte na oleji a zalijte šťávou vymačkanou z pomeranče. Přilijte zeleninový vývar a vařte doměkka. Zeleninu rozmixujte dohladka a dosolte a opepřete dle chuti.

  3. Polévku zjemněte několika lžícemi kysané smetany. Podávejte s lžící kysané smetany a gremolatou. Gremolata je v létě oblíbeným doplňkem mých jídel.

  4. Tentokrát ji vyrobíte ze strouhané pomerančové kůry z použitého pomeranče, jemně sekané petrželky a sekaného česneku, vše promíchejte a posypte tím polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!