Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 svazek bazalky - nasekaný i se stonky + další lístky na ozdobu
- 300 g bílé čokolády - nasekané
- 50 g světlého třtinového cukru
- 2 lžíce balzamikového octa
- 250 g jahod - přepůlených
Postup Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na středním plameni přiveďte k jemnému varu smetanu s bazalkou. Sejměte a nechte 5 minut odpočinout.
Přeceďte, odstraňte bazalku a vratťe ochucenou smetanu do hrnce. Znovu zahřejte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně a ihned vmíchejte čokoládu. Až se rozpustí, rozmíchejte dohladka. Krém rozdělte do pohárů a nechte chladit nejméně hodinu, až ztuhne.
V kastrůlku promíchejte ceukr, balzamikový ocet a 2 lžíce vody.
Na středním plameni asi 5 minut míchejte, až se cukr rozpustí a objem tekutiny se zmenší na polovinu.
Vzniklý sirup nechte vychlednout. Pak ho přelijte přes jahody a nechte hodinu marinovat. Jahody rozdělte na krém z bílé čokolády a ozdobte bazalkovými lístky.