Křehký koláč s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

50 g rostlinného tuku
50 g cukru krupice
1 vejce
160 g polohrubé mouky
1/3 prášku do pečiva
500 g ovoce:
jablka
půlené švestky
rybíz
borůvky
50 g cukru (krupice)
1 bílek
tuk (na vymazání)
strouhanka (na vysypání formy)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, žloutkem a tukem a zpracujeme na hladké těsto. Vyválíme tenký plát, který položíme do ploché vymaštěné a strouhankou vysypané formy, okraje těsta zdvihneme.

  2. Koláč dáme asi na 10 minut zapéct do předehřáté trouby.

  3. Na plát rozprostřeme ovoce a slabě pocukrujeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr. Sněhem pokryjeme ovoce a v mírně vyhřáté troubě dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!