Křehký koláč s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 50 g rostlinného tuku
- 50 g cukru krupice
- 1 vejce
- 160 g polohrubé mouky
- 1/3 prášku do pečiva
- 500 g ovoce:
- jablka
- půlené švestky
- rybíz
- borůvky
- 50 g cukru (krupice)
- 1 bílek
- tuk (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání formy)
Postup Křehký koláč s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, žloutkem a tukem a zpracujeme na hladké těsto. Vyválíme tenký plát, který položíme do ploché vymaštěné a strouhankou vysypané formy, okraje těsta zdvihneme.
Koláč dáme asi na 10 minut zapéct do předehřáté trouby.
Na plát rozprostřeme ovoce a slabě pocukrujeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr. Sněhem pokryjeme ovoce a v mírně vyhřáté troubě dopečeme.