Křehký koláč s ovocem a mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 bílky
2 žloutky
1 polévková lžíce studené vody
80 g cukru
50 g škrobové moučky (já použila kukuřičnou, ale může být bramborová)
50 g mouky (já dala 25 g hladké špaldové a 25 g lupinové, což je mouka z vlčího bobu)
1 čajová lžička prášku do pečiva (bezfosfátového)
ovoce podle chuti (já použila mražené merunky a borůvky, může být i kompot)
hrst nasekaných mandlí
Drobenka:
50 g másla
60 g cukru
40 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Bílek se studenou vodou ušlehejte do tuha. Zamíchejte cukr, vetřete žloutek. Přidejte mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva a opatrně zamíchejte.

  2. Potom vložte do vymazané formy, přidejte ovoce a posypte mandlemi a drobenkou (Na drobenku smícháme všechny suroviny).

  3. Ihned dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!