Křehké americké cookies

Recepty, Moučníky

Suroviny

230 g másla
120 g bílý cukr krystal
140 g hnědého cukru
2 vejce
1,5 lžičky vanilkového extraktu (pokud nemáte nevadí, může se vynechat)
300 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
270 g hořké čokolády (nasekané na kousky)

Postup přípravy receptu

  1. Do robotu dáme změklé máslo, které chvíli šleháme. Přidáme oba cukry, vanilkový extrakt a vejce, pořádně vmícháme do sebe.

  2. Do mouky vmícháme jedlou sodu a poté přisypeme do těsta a zpracujeme (pokud máte silný robot tak v něm, pokud ne doporučuji zpracovat rukama). Na závěr do těsta přidáme nasekanou čokoládu.

  3. Plechy vyložíme pečícím papírem. Z těsta tvarujeme kuličky, které klademe na pečící papír a následně trochu rozmáčkneme, kulička by měla být zhruba jako kopeček zmrzliny, ale záleží na každém z vás. Rozhodně by neměly být příliš malé.

  4. Troubu nastavíme na 190°C. Pečeme 10-15 minut (chceme, aby sušenky uprostřed byly měkké, jakoby trochu nedopečené, díky tomu budou pak hezky vláčné jako pravé americké cookies).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!