Křehké americké cookies
Recepty, MoučníkySuroviny
- 230 g másla
- 120 g bílý cukr krystal
- 140 g hnědého cukru
- 2 vejce
- 1,5 lžičky vanilkového extraktu (pokud nemáte nevadí, může se vynechat)
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 270 g hořké čokolády (nasekané na kousky)
Postup Křehké americké cookies
Postup přípravy receptu
-
Do robotu dáme změklé máslo, které chvíli šleháme. Přidáme oba cukry, vanilkový extrakt a vejce, pořádně vmícháme do sebe.
Do mouky vmícháme jedlou sodu a poté přisypeme do těsta a zpracujeme (pokud máte silný robot tak v něm, pokud ne doporučuji zpracovat rukama). Na závěr do těsta přidáme nasekanou čokoládu.
Plechy vyložíme pečícím papírem. Z těsta tvarujeme kuličky, které klademe na pečící papír a následně trochu rozmáčkneme, kulička by měla být zhruba jako kopeček zmrzliny, ale záleží na každém z vás. Rozhodně by neměly být příliš malé.
Troubu nastavíme na 190°C. Pečeme 10-15 minut (chceme, aby sušenky uprostřed byly měkké, jakoby trochu nedopečené, díky tomu budou pak hezky vláčné jako pravé americké cookies).