Královská bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
10 dkg čokolády na vaření
25 dkg polohrubé mouky
25 dkg moučkového cukru
1 prášek do pečiva
2 jablka
25 dkg Hery
1 vanilkový cukr
15 dkg lískových oříšků
Poleva:
10 dkg moučkového cukru
10 dkg čokolády na vaření
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Jablka i čokoládu nastrouháme nahrubo.

  2. Žloutky, Heru a cukry utřeme do pěny, přidáme mouku, prášek, mleté ořechy, čokoládu, jablka a nakonec sníh z bílků.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.

  4. Hotovou bábovku polijeme polevou. Poleva: Nalámanou čokoládu, cukr a vodu vaříme v kastrůlku do zhoustnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!