Králík v pupku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 plát hovězího pupku (3/4 kg)
1/2 kg králičího masa mletého
4 lžíce silného vývaru Demi-glace
2 vejce
1 velká cibule
oříšek másla
sůl
pepř
2 větvičky rozmarýnu
4 stroužky česneku
režná nit

Postup přípravy receptu

  1. Plát hovězího pupku rozprostřeme, osolíme, opepříme a doprostřed plátu vytvarujeme z mleté králičí fáše váleček přes celou délku hovězího plátu. Takto naplněný hovězí plát pevně smotáme, za pomocí rukou pevně tzv. utáhneme (jde to dobře, jelikož králičí fáš není řídká, ale pevná).

  2. Vytvarovanou roládu převážeme režnou nití a povrch jen osolíme a opepříme. Roládu pečeme v troubě v přikrytém pekáči podlitou vodou a 4 lžícemi Demi-glace asi 2 hodiny na střední teplotu. V průběhu pečení asi třikrát obrátíme.

  3. Ze silného výpeku, uděláme omáčku, kterou dle potřeby dohustíme trochou mouky smíchanou s máslem. Vhodnou přílohou jsou nové brambory nebo rýže.

  4. Náplň-fáš: Králičí maso ze stehen a slabin pomeleme na jemno společně se 4 stroužky česneku, cibulí, rozmarýnem a jedním rohlíkem. Do vzniklé mleté směsi přidáme 2 celá syrová vejce, sůl, pepř a vše velmi intenzivně promícháme v celistvou fáš. Následně necháme vychladit, aby se nám se směsí při plnění hovězího plátu lépe pracovalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!