Králík se šalvějovou nádivkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
200 g slaniny
1 menší kyselejší jablko
8 sušených švestek
1 malá cibule
10 listů šalvěje
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Králíkovi oddělíme přední i zadní nohy.

  2. Hřbet se žebry opatrně vykostíme a zadní stehna také.

  3. Osolíme, opepříme.

  4. Odřezky nakrájíme na malinké kousky.

  5. Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a orestujeme.

  6. Pak přidáme odřezky masa, nakrájenou polovinu švestek, na kostičky nakrájené jablíčko a posekanou polovinu šalvěje, osolíme, opepříme a cca 3 minuty restujeme.

  7. Odstavíme a vmícháme vejce.

  8. Touto směsí naplníme maso ze hřbetu i stehen, svážeme do rolád a opečeme ze všech stran na oleji.

  9. Přendáme i s výpekem do pekáčku, přidáme zbytek švestek a šalvěje, posekaný česnek, podlijeme a pečeme zprvu přiklopené (cca 45minut) a poté dopečeme odkryté do měkka.

  10. Během pečení přeléváme výpekem. Kdo chce, může si výpek podle svých zvyklostí zahustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!