Králík s fazolkami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 450 g králíka
- 1 cibule
- 1 česnek
- 1 naložené zelené fazolové lusky
- 1 smetana
- 1 citron
- 8 malých brambor
- 4 cherry rajčata
- sůl
- pepř
- Worcesterová omáčka
- olej
- oregano
- kari koření
- sušená petrželová nať
- Vegeta
- bobkový list
- nové koření
- pepř celý
Postup Králík s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Příloha: Brambory umyjeme a neloupané rozkrojíme, dáme do pekáče společně s rajčaty a 4 stroužky česneku, zakapeme olejem, wort.omáčkou a štávou s 1/2 citronu, dle potřeby osolíme, opepříme a zasypeme oregánem a sušenou petrželkou. Pečeme v troubě cca 45 min.
Králík: V tlakovém hrnci uvaříme doměkka králičí maso společně s bob. listem, n. kořením, pepřem a česnekem (3 stroužky).
Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kterou přidáme obrané králičí měkké uvařené maso, restujeme.
Po chvilce přidáme fazolové lusky (bez vody z konzervy) a dále restujeme a prohazujeme, okořeníme vegetou a kari, restujeme tak 5 minut a nakonec zalejeme smetanou, zamícháme a dochutíme štávou z citronu.
Po 1 minutě můžeme podávat se zapečenými brambory (viz. příloha). Přeji dobrou chuť !