Králík s fazolkami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

450 g králíka
1 cibule
1 česnek
1 naložené zelené fazolové lusky
1 smetana
1 citron
8 malých brambor
4 cherry rajčata
sůl
pepř
Worcesterová omáčka
olej
oregano
kari koření
sušená petrželová nať
Vegeta
bobkový list
nové koření
pepř celý

Postup přípravy receptu

  1. Příloha: Brambory umyjeme a neloupané rozkrojíme, dáme do pekáče společně s rajčaty a 4 stroužky česneku, zakapeme olejem, wort.omáčkou a štávou s 1/2 citronu, dle potřeby osolíme, opepříme a zasypeme oregánem a sušenou petrželkou. Pečeme v troubě cca 45 min.

  2. Králík: V tlakovém hrnci uvaříme doměkka králičí maso společně s bob. listem, n. kořením, pepřem a česnekem (3 stroužky).

  3. Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kterou přidáme obrané králičí měkké uvařené maso, restujeme.

  4. Po chvilce přidáme fazolové lusky (bez vody z konzervy) a dále restujeme a prohazujeme, okořeníme vegetou a kari, restujeme tak 5 minut a nakonec zalejeme smetanou, zamícháme a dochutíme štávou z citronu.

  5. Po 1 minutě můžeme podávat se zapečenými brambory (viz. příloha). Přeji dobrou chuť !


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!