Králík pečený pod kachním dozorem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 naporcovaný králík
1 naporcovaná kachna
kmín
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně pod dozorem“ (zakryta) porcí kachny.

  2. Dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na střední teplotu přikryté v troubě cca 2 hodiny.

  3. Následně ještě dopečeme cca 30 minut nezakryté, tak u masa docílíme zlatavé barvy. Velmi často a poctivě přeléváme výpekem.

  4. Maso králičí i kachní je poté extra chutné a odpadá od kosti. Jako příloha se hodí kysané zelí a houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!