Králík pečený na zelenině a pivu

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
velká cibule
4-5 stroužků česneku
2 mrkve
3 větší žampiony
250 ml světlého piva
Marináda:
5 lžic oleje
1 lžíce protlaku
1 lžíce hrubozrnné hořčice
lžička dijonské hořčice
150 ml vody
sůl
pepř
kajenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme olej, protlak, hořčice a vodu. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a přidáme k marinádě.

  2. Králíka pořádně v marinádě vykoupeme a dáme do druhého dne do lednice. Dvě hodiny před pečením králíka vytáhneme z lednice do pokojové teploty.

  3. Mrkev a žampiony nakrájíme na kousky. Do připraveného pekáče dáme králíka i s marinádou, přidáme mrkev a žampiony a podlijeme pivem.

  4. Pekáč přikryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 st. a pečeme 10-15 minut. Poté teplotu stáhneme na 150 stupňů a pečeme pomalu cca 2 hodiny do měkka.

  5. Během pečení maso přeléváme výpekem. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a maso dopečeme na barvu. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!