Králík na paprice

Recepty, Jiné maso

Suroviny

celý králík nebo kuře
2 cibule
10 g špeku
1/2 kelímek zakysané smetany
1 kelímek sladké smetany
hladká mouka
lahůdková mletá paprika
koření Kuře na paprice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Králíka/kuře naporcujeme, osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče na nakrájenou cibuli a špek.

  2. Podlijeme trochou vody a pečeme 3/4 až 1 hodinu. Po pečení odeberu maso bokem, pekáč dám na oheň a přidám dle potřeby vodu.

  3. Chviličku povařím. Poté odebereme do sklenice trochu omáčky a rozkvedláme v ní mouku.

  4. Směs přidáme pomalu zpět do pekáče. Omáčku dochutím dle potřeby solí, paprikou a kořením.

  5. Nakonec vše rozmixuji mixérem a zjemním smetanami. Podáváme s houskovým knedlíkem či těstovinou. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!