Králík na myslivecký způsob

Recepty, Jiné maso

Suroviny

očištěný králík
2 dcl bílého vína
sůl
6 větviček čerstvého rozmarýnu
2 ks celého česneku
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
špetka práškového zázvoru
1 čajová lžička hořčičných semínek
4 lžíce olivového oleje
hladká mouka
2 větvičky čerstvého tymiánu
3 vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kralika naporcujeme, posolime a dame do hrnca s hrubym dnom, podlejeme vinom, zafrkame olejom, pridame koreniny, vetvicky rozmarinu.

  2. Cele hlavky cesnaku nesupeme a nerozoberame, prerezeme ich napriec tak, aby boli prerezane vsetky struciky a pridame k masu. Pomaly dusime a podlievame tak, aby maso bolo vzdy na co najmensom mnozstve tekutin, kym nie je maso makke a neoddeluje sa od kosti.

  3. Nechame vychladnut a jednotlive porcie obalime v muke...do muky zamiesajte listocky tymianu, rozslahanych vajickach a struhanke.

  4. Pomaly vyprazime zo vsetkych stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!