Králík na divoko s hruškou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 naporcovaný králík
100 slaniny
150 ml červeného suchého vína
vývar
nové koření
bobkový list
celý pepř
koření na zvěřinu
sůl
olivový olej
2 pevné hrušky
4 lžičky šípkového džemu
citronová šťáva
Příloha:
cibulovo-tymiánové brambory-suroviny:
brambory
2 velké cibule
olej
čerstvý tymián
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a potřeme kořením na zvěřinu. V pekáčku rozehřejeme olej, zbytek slaniny pokrájené na kostičky a maso prudce opečeme.

  2. Podlijeme vínem, necháme zčásti odpařit, přilijeme vývar, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby. Zvolna pečeme, před koncem odklopíme a dopečeme dozlatova. Je-li třeba, během pečení podléváme.

  3. Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme, vyndáme jaderník, pokapeme citronem a krátce povaříme.

  4. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme. Na oleji opečeme pokrájené cibule do zlatova, přidáme brambory, máslo, orestujeme, osolíme a nakonec vmícháme lístky tymiánu.

  5. Do důlku po jaderníku hrušky dáme lžičku džemu a přidáme na talíř k masu a bramborám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!