Králíčí závitky na dva způsoby
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Vykostěné králící maso ze zadních nohou a hřbetu
- 1.způsob:
- hořčice
- sůl
- pepř
- plátek šunky nebo salámu
- 2vejce
- sterilovaný hrášek
- sterilovaná červená paprika
- 2. způsob:
- hořčice
- sul
- pepř
- 2 vejce
- kousek salámu
- kyselá okurka
- kousek špeku nebo anglické slaniny
- cibule
- olej
- trošku mouky na zahuštění může být i smetana
Postup Králíčí závitky na dva způsoby
Postup přípravy receptu
-
1.způsob: vykostěné maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme,pomažeme hořčicí,položíme plátek šunky nebo salámu.
Vajíčka umícháme a dovnitř vmícháme steril. hrášek, navrstvíme na šunku nebo salám přidáme steril. papriku. Zavineme a spíchneme jehlou nebo svážeme nití.
Pečeme v troubě do měkka, podléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.
Před dopečením přidáme kousek másla. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou. 2.způsob: vykostěné maso mírně naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme hořčicí, přidáme na měsíčky nakrájená vejce uvařená na tvrdo,salám,kyselou okurku,kousek špeku nebo slaniny.
Zavineme a spíchneme jehlou, nebo omotáme nití.vDělám v papiňáku.
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme do sklovata a pak vložíme závitky.
Pěkně opečeme a necháme vysmahnout.
Pak podlijeme asi 2 dcl vody, zavřeme papiňák a od doby varu vaříme půl hodiny.
Po uvaření maso vyjmeme do jiného kastrolu, šťávu zahustíme trochou polohr. mouky a přecedíme na maso. Podáváme s rýží. A nebo můžeme zahustit moukou rozkvedlanou ve smetaně a pak podáváme s knedlíkem.