Králíčí závitky na dva způsoby

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Vykostěné králící maso ze zadních nohou a hřbetu
1.způsob:
hořčice
sůl
pepř
plátek šunky nebo salámu
2vejce
sterilovaný hrášek
sterilovaná červená paprika
2. způsob:
hořčice
sul
pepř
2 vejce
kousek salámu
kyselá okurka
kousek špeku nebo anglické slaniny
cibule
olej
trošku mouky na zahuštění může být i smetana

Postup přípravy receptu

  1. 1.způsob: vykostěné maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme,pomažeme hořčicí,položíme plátek šunky nebo salámu.

  2. Vajíčka umícháme a dovnitř vmícháme steril. hrášek, navrstvíme na šunku nebo salám přidáme steril. papriku. Zavineme a spíchneme jehlou nebo svážeme nití.

  3. Pečeme v troubě do měkka, podléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.

  4. Před dopečením přidáme kousek másla. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou. 2.způsob: vykostěné maso mírně naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme hořčicí, přidáme na měsíčky nakrájená vejce uvařená na tvrdo,salám,kyselou okurku,kousek špeku nebo slaniny.

  5. Zavineme a spíchneme jehlou, nebo omotáme nití.vDělám v papiňáku.

  6. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme do sklovata a pak vložíme závitky.

  7. Pěkně opečeme a necháme vysmahnout.

  8. Pak podlijeme asi 2 dcl vody, zavřeme papiňák a od doby varu vaříme půl hodiny.

  9. Po uvaření maso vyjmeme do jiného kastrolu, šťávu zahustíme trochou polohr. mouky a přecedíme na maso. Podáváme s rýží. A nebo můžeme zahustit moukou rozkvedlanou ve smetaně a pak podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!