Králičí přední stehýnka na česneku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 přední králičí stehna
1 velká palice česneku
50 g špeku
1 lžíci sádla
čerstvě mletý pepř
sůl
vývar z kostí nesolený
Příloha:
brambory
petrželová a cibulová nať
sůl
kmín
Okurkový salát:
okurka hadovka
2 lžičky moučkového cukru
2 lžičky octa
špetka soli
čerstvě mletý pepř
špetka sušeného česneku
250 ml studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Stehýnka omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme. Do zapékací misky s víkem nebo pekáčku dáme na dno sádlo a na plátky nakrájený špek. Vložíme maso, palici česneku, bez vrchních slupek překrojenou v polovině a podlijeme asi 50 -100 ml vývaru nebo vody.

  2. Přiklopené dáme do trouby, vyhřáté na 160 - 170 °C a pečeme asi 45 minut. Podle potřeby stehýnka obrátíme, přelijeme výpekem nebo podlijeme. Pokud je maso dostatečně měkké, odklopíme, vymačkáme do výpeku pečený česnek. Zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme dorůžova.

  3. Očištěné, nakrájené brambory uvaříme se špetkou kmínu a soli doměkka. Slijeme přebytečnou vodu a rozšťoucháme s trochou výpeku, nasekanou petrželkou a cibulkou. Okurku na salát omyjeme a nastrouháme na hrubo nebo na plátky a zalijeme zálivkou, smíchanou z ostatních surovin. Pečená stehýnka podáváme se šťouchanými brambory a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!