Králičí na česneku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králičí hřbet
- 2 stehna
- 200 g Ostravské slaniny
- 8 stroužků česneku
- 2 střední bílé cibule
- olivový olej
- sušený tymián
- 8 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- zeleninový vývar
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup Králičí na česneku
Postup přípravy receptu
-
Česnek nakrájíme na tenké plátky, slaninu na drobné kostky. Odblaníme a očistíme králičí maso a prošpikujeme tak polovinou slaniny a asi čtyřmi stroužky nakrájeného česneku.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a spolu se zbytkem česneku a slaniny dáme na dno pekáče vymaštěného olivovým olejem. Na vše položíme hřbet a stehna, přidáme bobkové listy a nové koření. Zalijeme dvěma hrnky vývaru, přikryjeme alobalem a dáme přikryté péct do trouby na 180°C.
Pečeme dle potřeby, cca hodinu, maso obrátíme a pečeme podle velikosti masa dalších 20 minut, znovu obrátíme a necháme dopéct se sundaným alobalem dalších asi 15 minut. Během pečení dle potřeby podléváme vývarem. Podávala jsem s rýží.