Králičí na česneku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králičí hřbet
2 stehna
200 g Ostravské slaniny
8 stroužků česneku
2 střední bílé cibule
olivový olej
sušený tymián
8 kuliček nového koření
2 bobkové listy
zeleninový vývar
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Česnek nakrájíme na tenké plátky, slaninu na drobné kostky. Odblaníme a očistíme králičí maso a prošpikujeme tak polovinou slaniny a asi čtyřmi stroužky nakrájeného česneku.

  2. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a spolu se zbytkem česneku a slaniny dáme na dno pekáče vymaštěného olivovým olejem. Na vše položíme hřbet a stehna, přidáme bobkové listy a nové koření. Zalijeme dvěma hrnky vývaru, přikryjeme alobalem a dáme přikryté péct do trouby na 180°C.

  3. Pečeme dle potřeby, cca hodinu, maso obrátíme a pečeme podle velikosti masa dalších 20 minut, znovu obrátíme a necháme dopéct se sundaným alobalem dalších asi 15 minut. Během pečení dle potřeby podléváme vývarem. Podávala jsem s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!