Králičí hřbety á la španělský ptáček

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 ks králičího hřbetu
1/2 větší bílé cibule
100 g uzeného špeku
olej
1 kostka masoxu
mletá červená paprika pálivá
sůl
pepř
plnotučná hořčice
2 sterilované okurky
3 vejce
50 g salámu Vysočina
2 lžíce hladké mouky
voda

Postup přípravy receptu

  1. Hřbety ze dvou králíků naporcuje na špalíčky velikosti asi půl palce a promneme je se solí a pálivou paprikou.

  2. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak na tomto základě necháme zatáhnout kousky masa, a postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, salám a masox.

  3. Podlijeme vodou a v zavřeném tlakáči“ dusíme na mírném plameni 30 minut od foukání. Po otevření hrnce přidáme nakrájené okurky, zamícháme hořčici, dolijeme vodu a zahustíme nasucho opraženou a vystydlou moukou.

  4. 20 minut provaříme a nakonec přidáme nasekaná natvrdo ovařená vejce. Podle chuti doostříme“ pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!