Krabí pomazánka s vejcem a koprem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

surimi tyčinky - 250 g (1 balení)
zakysaná smetana 12% - 190 g (1 balení)
majonéza - 2 polévkové lžíce
plnotučná hořčice - 1 čajová lžička
citron - šťáva z půlky citronu
vejce - 1 ks M nebo L, 2 ks S, případně 3 - 4 ks křepelčí
kopr - 1 čajová lžíce
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jako první dáme rozmrazit surimi tyčinky (ideální k loupání a krájení jsou napůl zmrzlé), poté dáme vařit vejce na tvrdo a připravíme zbytek surovin.

  2. Než se uvaří vejce, tak plastové folie zbavíme a nakrájíme surimi tyčinky na drobnější kousky (zde asi dle preferencí, já osobně nemám rád velké kousky). Oloupeme uvařená vejce a nakrájíme na stejně velké kousky jako surimi.

  3. Do mísy dáme nakrájené surimi tyčinky, přidáme zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, šťávu z citronu, kopr, vejce, sůl, pepř a zamícháme. Ochutnáme, zda je ok a není třeba přidat sůl/pepř. Dáme do lednice na půl hodinky odležet, poté můžeme podávat. Ideální je rozpečený, křupavý toast či bageta. Nebo můžeme zvolit klasiku a to je veka, tedy chlebíčky ozdobené citronem, kouskem vejce a snítkou kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!