Kouličkový gulášek

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

670 g býčích žláz (3 ks)
200 g Gazdovské slaniny
3 velké cibule
3 bobkové listy
7 kuliček nového koření
1 polévková lžíce celého kmínu
3 polévkové lžíce sladké mleté papriky
1/2 tuby Lahůdkového gulášového krému
1/2 masité červené papriky nadrobno pokrájené
2 polévkové lžíce sušené majoránky
4 větší prolisované stroužky česneku
Zásmažka:
2 polévkové lžice sádla
2 polévkové lžice hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Ze sádla a hladké mouky upražíme tmavší zásmažku (jíšku) a odstavíme bokem na pozdější použití.

  2. Slaninu nakrájíme na větší kostky a cibuli nadrobno. Opláchnuté žlázy rozpůlíme, ještě podélně rozřízneme a naporcujeme na stejně velké kousky (z jedné žlázy vyjde cca16 kostek).

  3. Do většího rozehřátého kastrolu dáme orestovat slaninu společně s kmínem a bobkovým listem. Po 5 minutách přidáme cibuli a necháme osmahnout do zlatavé barvy. Přidáme nové koření, maso, které ze všech stran orestujeme a vydusíme všechnu tekutinu, kterou pustilo.

  4. Zhruba po 10 minutách zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme gulášový krém a zásmažku, kterou jsme naředili a důkladně prošlehali se 3 dl vody, vše ode dna promícháme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou 15 minut.

  5. 5 minut před dokončením přidáme prolisovaný česnek, majoránku, nakrájenou papriku a dovaříme. Jako příloha se hodí houskový knedlík, rýže, špecle i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!