Kotlík ala Ferda

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

bůček (na plátky)
6 brambor (i více podle velikosti zapíkací mísy)
1 čerstvá paprika
1 rajče
2 cibule
sůl
pepř
grilovací koření
sladká červená paprika
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček osmažíme zprudka na oleji. Dáme do zapékací mísy a k němu na kostky nakrájíme brambory, papriku, rajče a na měsíčky nebo jak kdo má rád cibuli.

  2. Osolíme, opepříme a okořeníme zbytkem koření a důkladně promícháme.

  3. Podlijeme dostatečným množstvím vody, tak do půlky misky i více a dáme páci na 200°C, dokud brambory nezměknou.

  4. Nezahušťujeme, vytvoří to dobrou štávičku. Podáváme s chlebem či jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!