Kotlety se zelím a pikantní klobásou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 sklenice sterilovaného zelí
1 větší cibule
1 lžička drceného kmínu
4 vepřové kotlety
sůl
pepř
sádlo nebo olej
2 pikantní klobásy

Postup přípravy receptu

  1. Zelí slijeme přes síto a trochu propláchneme vodou. Potom ho pokrájíme nadrobno, přidáme kmín a na zapěněné cibuli podusíme.

  2. Kotlety nakrojíme ze stran a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a na něm kotlety orestujeme.

  3. Na dno pekáčku vymazaného sádlem nebo olejem rozložíme jednu třetinu zelí a poklademe ho kotletami a zakryjeme dalším zelím. Pokrájíme klobásky na kolečka a narovnáme na zelí. A navrch rozložíme zbytek zelí.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 150 st. dokud maso nezměkne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!