Kotlety s pikantní omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg kotlety bez kosti v celku
1 kg uzeného masa (nejlépe domácí)
4 cibule
1 palička česneku
kečup
plnotučná hořčice
worchester
bílý pepř
chilli
2 dcl bílého vína (množství asi pro 8 lidí)

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu důkladně potřeme česnekem a prosolíme, lehce okořeníme bílým pepřem a pečeme při 170°C.

  2. Po hodině přidáme na osminky nakrájené cibule a pečeme dalších 30 minut, při zvýšené teplotě na 200°C, maso vyjmeme a vzniklou šťávu rozmixujeme a nalijeme na pánev.

  3. Přidáme 2 dcl vína, 3 polévkové lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, worchestr a chilies. Řídíme se hlavně svojí chutí a množství přísad upravíme. Uzené maso dáme prohřát na páru.

  4. Maso nakrájíme na tenké plátky a střídavě klademe na talíř. Na talíři přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!