Kotlety s pikantní omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg kotlety bez kosti v celku
- 1 kg uzeného masa (nejlépe domácí)
- 4 cibule
- 1 palička česneku
- kečup
- plnotučná hořčice
- worchester
- bílý pepř
- chilli
- 2 dcl bílého vína (množství asi pro 8 lidí)
Postup Kotlety s pikantní omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kotletu důkladně potřeme česnekem a prosolíme, lehce okořeníme bílým pepřem a pečeme při 170°C.
Po hodině přidáme na osminky nakrájené cibule a pečeme dalších 30 minut, při zvýšené teplotě na 200°C, maso vyjmeme a vzniklou šťávu rozmixujeme a nalijeme na pánev.
Přidáme 2 dcl vína, 3 polévkové lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, worchestr a chilies. Řídíme se hlavně svojí chutí a množství přísad upravíme. Uzené maso dáme prohřát na páru.
Maso nakrájíme na tenké plátky a střídavě klademe na talíř. Na talíři přelijeme omáčkou.